Étlap

LEVESEK:



1. Csontleves májgombóccal vagy cérnametélttel 420.-

2. Erõleves Rossini módon (szárnyas májpürével töltött fánkocskákkal) 620.-

3. Erõleves Királynő módon (csirkehús-gombóccal és zöldség metélttel) 540.-

4. Hideg meggyleves tejszínhabbal 480.-

5. Hagymakrém-leves reszelt sajttal 490.-

6. Szakácsom kedvence leves (Csirke és pulykamellből készült mustáros-tejszínes, 690.-
zöldséges leves, csipetkével)
7. Tejszínes-tárkonyos vadragu leves 790.-

8. Vértesi gombakrémleves erdei gombákkal pirított zsemlekockákkal 590.-




HÚS NÉLKÜLI ÉTELEINK:

9. Kevert friss saláta olíva olajjal és balzsamecettel 890.-

10. Rántott gombafejek zöldséges rizzsel, tartármártással 1490.-

11. Rántott trappista sajt hasábburgonyával, tartármártással 1590.-

12. Szezámmagos rántott camambert párolt rizzsel, áfonyalekvárral 1790.-

13. Sajttál / trappista, camambert, karaván, mozzarella, feta, dióval, aszalt szilvával/ 2590.-

13/B Krémsajttal töltött jalapeno paprika rántva zöldkörettel 2490.-


TÁNYÉRON FELSZOLGÁLT ÉTELEINK


SZÁR NYASOK:

14. Ropogós csirke szárnyak gombás rizzsel, sajtmártással tálalva 1390.-


Csirke vagy pulykamellből kívánság szerint készülõ ételeink:


15. Natúron vagy rántva párolt zöldségkörettel tálalva 1590.-
16. Natúron vagy rántva zöldséges rizzsel, sajtmártással tálalva 1590.-

17. Gépsonkával, füstölt sajttal töltve, rántva, sajtmártással és zöldséges rizzsel tálalva 1890.-

18. Sajttal, dióval, őszibarackkal töltve, rántva, rizzsel , reszelt sajttal 1990.-

19. Szezámmagos panírba forgatva, rántva, burgonyapürével tálalva 1990.-

20. Fahéjas banánnal töltve, párizsiasan, burgonyapürével, áfonyamártással 1990.-

21. Almával, sajttal töltve, párizsiasan, burgonyapürével tálalva 1990.-

22. Tócsnitésztába forgatva, rántva, fokhagymás tejföllel locsolva, 1990.-
reszelt sajttal koronázva, kukoricás rizzsel tálalva

23. Natúron gépsonkával, sajttal, burgonyalángosban tálalva 1990.-

24. Kapros, mustáros csirke és pulykamell csíkok, paprikával, paradicsommal 1990.-
és tejföllel készítve, rizzsel tálalva

25. Camambert sajttal, aszalt szilvával töltve, párizsiasan, reszelt sajttal, 2190.-
burgonyapürével, áfonyalekvárral tálalva



SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLŐ ÉTELEINK:

26. Cigánypecsenye pirított burgonyával 1490.-

27. Rántott tarjacsíkok rozsdás törtburgonyával, fokhagyma mártással tálalva 1990.-

28. Szűzpecsenye rántva, hagymával, szalonnával töltve, hasábburgonyával 2190.-

29. Szűzpecsenye rántva, füstölt sajttal, gombával töltve, pirított burgonyával 2190.-

30. Pácolt szűzpecsenye Lyoni-hagymával, hasábburgonyával tálalva 1990.-

31. Pácolt szűzpecsenye velővel, hasábburgonyával 2190.-

32. Pácolt szűzpecsenye füstölt csülkös, hagymás, gombás raguval, hasábburgonyával 2390.-


MARHAHÚSBÓL KÉSZÜLŐ ÉTELEINK:

33. Tatárbeefsteak 3190.-

34. Pácolt bélszínszeletek Lyoni-hagymával törtburgonyával tálalva 2990.-

35. Bélszíntorony, rántott hagymakarikákkal és hasábburgonyával tálalva 3990.-
( vaslapon sütött bélszín és füstölt gomolya sajt.)
36. Zsoldos bélszín ( bélszín óhajod szerint, kaviáros fűszervajjal ékesítve röstivel) 3490.-

37. Ördöglángos (csípős bélszíncsíkok barnamártásban, burgonyalángossal) 3590.-

38. Magyaros bélszín (dupla bélszínszelet budapest raguval, krokettel) 3990.-

VADHÚSBÓL KÉSZÜLŐ ÉTELEINK:

39. Tűzdelt, pácolt szarvas comb szeletek áfonyás barnamártással, 3290.-
vörösboros aszalt szilvával, hercegnőburgonyával tálalva

40. Tűzdelt, pácolt szarvas comb szeletek 3990.-
libamájas, gombás, hagymás raguval, törtburgonyával tálalva

FATÁLON FELSZOLGÁLT ÉTELEINK EGY SZEMÉLY RÉSZÉRE
SZÁRNYASOK:

41. Falusi kacsacombok 3290.-
( Serpenyőben sült kacsacombok vegyes köretre halmozva, pezsgős káposztával tálalva)

42. Szárnyas tál 1990.-
(csípős csirke szárnyak ropogósra sütve, zöldséges rizzsel, sajtmártással, savanyúsággal)
43. Királynő vágya 2590.-
(szárnyas mellét /csirke vagy pulyka/ kínáljuk igény szerint /natúron vagy
rántva/, gazdagon körítve, karamellizált őszibarack befőttel koronázva )

44. Borzas tál 2890.-
(szárnyas mellét /csirke vagy pulyka/ tócsnitésztába forgatva sütjük, reszelt sajttal,
fokhagymás tejföllel, zöldséges rizzsel savanyúsággal tálaljuk)

45. Írnok tál 2890.-
(szárnyas melle /csirke vagy pulyka/ gépsonkával, sajttal töltve,
rántva, sajtmártással, zöldséges rizzsel , savanyúsággal tálalva)

46. Szerzetes álma 2890.-
(szárnyas melle /csirke vagy pulyka/ Camambert sajttal, aszalt szilvával
töltve, párizsiasan, reszelt sajttal, áfonyalekvárral, burgonyapürével tálalva)

47. Harangozó tál 2890.-
(szárnyas melle /csirke vagy pulyka/ sajttal, dióval, őszibarackkal töltve,
rántva, reszelt sajttal, rizzsel tálalva)

48. Varázsló kedvence 3290.-
(szárnyas melle /csirke vagy pulyka/ libamájjal, póréhagymával töltve, párizsiasan,
burgonyapürével tálalva)

49. Udvari bolond eledele 2890.-
(szárnyas melle /csirke vagy pulyka/ fahéjas banánnal töltve, párizsiasan,
áfonyamártással , burgonyapürével tálalva)
50.. Lovagok nyársa 4390.- (ropogós egész kacsát kardra húzzuk, pirított burgonyával, almás párolt káposztával tálaljuk)


FATÁLON FELSZOLGÁLT ÉTELEINK EGY SZEMÉLY RÉSZÉRE


SERTÉSHÚSBÓL:


51. Fegyverkovács étke 3190.-
Pácolt tarjacsíkok rántva, kazalba halmozva, hasábburgonyával,
fokhagymás mártással savanyúsággal tálalva)

52. Vándorok pecsenyéje 2990.-
pácolt tarjaszeletek fokhagymával, szalonnával,
pirított burgonyával, savanyúsággal tálalva)

53. Főúri csülök 2890.-
(sült csülök, pecsenyelével locsolva, hagymás törtburgonyával,
savanyúsággal tálalva,

54. Tüzes szűzi-tál 3190.-
(pácolt szűzpecsenye füstölt csülkös-hagymával, sajttal, erős paprikával töltve,
rösti burgonyával. savanyúsággal tálalva)

55. Strázsamester pecsenyéje 2890.-
(pácolt szűzpecsenye velővel, hagymával, burgonyapürével,
savanyúsággal tálalva)

56. Fővezér tálja 3190.-
(pácolt szűzpecsenye füstölt sajttal, gombával, hagymával töltve,
hasábburgonyával, savanyúsággal tálalva

57. Kincstárnok vacsorája 3190.-
(pácolt szűzpecsenye füstölt csülkös, hagymás, gombás raguval,
hasábburgonyával tálalva)




FATÁLON FELSZOLGÁLT ÉTELEINK EGY SZEMÉLY RÉSZÉRE

MARHAHÚSBÓL:

58. Fejedelmi nyárs 4390.-
(pácolt bélszínt és szűzpecsenyét héjas burgonyával nyársra húzzuk,
bacon szalonnával borítjuk, csípős barnamártással, savanyúsággal tálaljuk)
59. Királyi tál 4790.- (pácolt bélszínt igény szerint sütjük, libamájjal, hagymával koronázzuk,
pirított burgonyával, savanyúsággal tálaljuk)

60. Hóhér ebédje 3990.-
( pácolt bélszín dijoni mártással, rántott hagymakarikákkal
héjas burgonyával tálalva)

61. Ostrom után 3990.-
(bélszín érmék pirított tökmagolajjal és maggal, héjas karika burgonyával )

VADHÚSBÓL:

62. Felszarvazott tál 3990.-
(tűzdelt szarvas comb szelet, áfonyás barnamártással,
vörösboros aszalt szilvával, krokettel, hercegnőburgonyával)

63. Fővadász tál 4290.-
( tűzdelt szarvas comb szelet, libamájas, gombás, hagymás raguval, törtburgonyával tálalva)


HÚS NÉLKÜL:

64. Kolostorkert 2390.-
(rántott gomba, rántott karfiol és rántott sajt, rizzsel, tartármártással tálalva)

65. Apródok tálja 2990.-
(rántott Trappista sajt, rántott Camambert sajt, rántott Karaván sajt,
rizzsel, tartármártással, áfonyalekvárral tálalva)



FATÁLON FELSZOLGÁLT ÉTELEINK TÖBB SZEMÉLY RÉSZÉRE


2 személyes tál 5840.-
(bélszín, szűzpecsenye, borzas pulykamell, natúr csirkemell,
sült csülök, ropogós csirke szárnyak, gazdagon körítve,
sajtmártással, savanyúsággal tálalva)

3 személyes tál 7990.-
(2 személyes tál szarvas comb szeletekkel libamájraguval koronázva)

4 személyes tál 11680.-
(2 személyes tálat megduplázzuk)

" CASTRUM" bőségtál kb. 8 személyre 23990.-
(kacsasült, sült csülök, pácolt tarjaszeletek, csípős csirke szárnyak,
borzas pulykamell, natúr csirkemell, bélszín, szűzpecsenye, szarvascomb,
rántott sajt, rántott karfiol, gazdagon körítve,
mártásokkal, savanyúsággal tálalva)


DESSZERTEK
Palacsinta óhajod szerint: 690.-
-almával töltve vanília öntettel locsolva
-meggyel, mákkal töltve, csokoládéval leöntve
-mogyorókrémmel töltve
Somlói galuska háziasan 690.-
Gyümölcssaláta 590.-


JÓ URAM, HA ELÉGEDETT VOLTÁL, KÉRLEK, NE FELEDKEZZ EL SZOLGÁIDRÓL SEM!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
Áraink az ÁFA-T tartalmazzák!

Konyhafőnök: Leskó Róbert Üzletvezető: Szeder Tibor